Totaalservice voor
midden- en hoogspanningsinstallaties

Wij garanderen een totaalservice voor midden- en hoogspanningsinstallaties die nodig zijn om de vereiste vermogens te leveren aan bedrijfsgebouwen, kantoren, winkels, zorginstellingen en openbare infrastructuur. Onze service omvat de realisatie van nieuwe hoogspanningscabines en inpandige installaties, de renovatie van bestaande installaties en alle vormen van onderhoud en herstellingen. Voor noodherstellingen zijn we 24/24 bereikbaar.

Waarom een midden- of hoogspanningsinstallatie?

Een midden- of hoogspanningsinstallatie ontvangt de elektriciteit van het net in hoogspanning en zet deze vervolgens om in de spanning die vereist is voor het laten functioneren van de verschillende bedrijfsprocessen.

Dankzij een hoogspanningsinstallatie worden je lagere distributiekosten aangerekend. Hierdoor betaalt deze investering zich snel terug. Deskundig advies en een sterk technisch ontwerp zijn essentieel om maximaal te genieten van alle voordelen van een hoogspanningsinstallatie.

Na de transformator(en) vindt de vermogensverdeling plaats. Een midden- of hoogspanningsinstallatie is in grote lijnen steeds samengesteld uit onderstaande componenten:

 • Een inkomende HS netkabel
 • Functionele units of schakelmateriaal
 • Een HS transformatorkabel
 • Een transformator
 • Een algemeen laagspanningsbord (ALSB)

Ontwerp en realisatie nieuwe midden- en hoogspanningsinstallaties

Een nieuwe midden- of hoogspanningsinstallatie vereist maatwerk, volledig afgestemd op uw bedrijfsprocessen. DSG Belgium ontwerpt, assembleert en installeert zowel hoogspanningscabines – de zogeheten kopcabines – als inpandige installaties.

Plan je een nieuwbouw of grondige verbouwing? Contacteer ons al zo snel mogelijk in het (ver)bouwproces.

 • Grondige analyse

We starten steeds met een grondige analyse waarbij we uw behoeftes gedetailleerd in kaart brengen. Alle relevante veiligheids- en omgevingsfactoren brengen we in rekening.

We denken proactief met u mee en kijken verder dan de theoretische energiebehoeftes. Wij berekenen steeds de werkelijke vermogensvraag.

Deze analyse leidt tot een eerste basisconcept waarbij we streven naar een optimale configuratie en dimensionering, al dan niet met decentrale onderstations.

 • Uitwerken technisch concept

Op basis van de analyse gaan onze engineers aan de slag voor het uitwerken van een gedetailleerd technisch concept met een ééndraads- of principeschema.

Beschikt u zelf al over een technisch ontwerp voor uw midden- of hoogspanningsinstallaties? In dat geval evalueren onze engineers het ontwerp voor mogelijke optimalisaties.

We overleggen steeds met de netbeheerder voor een goedkeuring van het technisch dossier. Dankzij onze goede relaties met de verschillende netbeheerders verlopen deze goedkeuringsprocedures bijzonder vlot.

 • Hoogspanningscabine of inpandige installatie?

Zowel losstaande hoogspanningscabines als inpandige installaties behoren tot de mogelijkheden. Voor de realisatie van losstaande hoogspanningscabines werken wij met hoogkwalitatieve prefabcabines voor een snelle en uiterst flexibele oplossing.

Afhankelijk van uw specifieke energiebehoeftes selecteren wij een cabine met de juiste afmetingen. Ook de plaatsing van de cabine – inclusief fundering – nemen wij op ons.

 • Assemblage in eigen atelier

De volledige installatie – inclusief de bordenbouw – wordt vakkundig gemonteerd in ons eigen atelier, waarna ter plaatse de montage en bekabeling gebeuren.

Dankzij onze hoge specialisatiegraad en onze jarenlange ervaring mag u rekenen op een verfijnde

 • Ingebruikname en keuring

Na de testen ter plaatse ontvangt u een volledig as-built-dossier met het oog op de officiële keuring van uw nieuwe midden- of hoogspanningsinstallatie.

Renovatie of uitbreiding van bestaande midden- en hoogspanningsinstallaties

Is uw bestaande installatie verouderd of hebt u door een bedrijfsuitbreiding nood aan meer vermogen? Voldoet uw installatie niet langer aan de veiligheidsnormen en wettelijke voorschriften? Ook voor de volledige of gedeeltelijke vernieuwing en uitbreiding van bestaande midden- en hoogspanningsinstallaties kunt u op ons rekenen.

 • Negatieve keuring met gebrekenlijst

In vele gevallen volgt een grondige renovatie van een bestaande midden- of hoogspanningsinstallatie na een negatieve keuring en risicoanalyse met een gebrekenlijst. Met de vernieuwde installatie lossen we elk knelpunt op.

 • Grondige technische diagnose

Wij hanteren dezelfde stapsgewijze projectaanpak als voor nieuwe installaties. Bij een volledige of gedeeltelijke vernieuwing wordt de engineering voorafgegaan door een grondige technische diagnose van de bestaande situatie. Op basis van deze technische audit krijgt u advies op maat voor de beste aanpak van de vernieuwing of uitbreiding.

Specialiteiten: condensatorbanken, laagspanningsverdeling en generatoren

Binnen onze totaalservice voor midden- en hoogspanningsinstallaties bieden wij ook de installatie, het vervangen of herstellen aan van condensatorbanken, laagspanningsverdeling en tijdelijke of permanente generatoren.

 • Condensatorbanken en filters

Bij storingen op het voedingsnet of een vervuild voedingsnetwerk voeren wij de vereiste analyses uit. Op basis hiervan adviseren wij de installatie van een aangewezen condensatorbank met bijhorende filters. Hiermee vangen we de ongewenste spanningspieken op.

 • Laagspanningsverdeling

Wij plaatsen laagspanningsborden tot 8000A. Met deze borden verdelen we vanuit de hoogspanningsinstallatie de laagspanning verder op de site.

 • Tijdelijke of vaste generatoren

Wilt u de continuïteit verzekeren wanneer de netvoeding volledig wegvalt? Wij voorzien de vereiste tijdelijke of permanente dieselgeneratoren die de volledige energievoeding zonder onderbreking en automatisch overnemen bij uitval van de netspanning.

Permanente generatoren plaatsen we voor het verzekeren van de continuïteit bij kritische processen, bijvoorbeeld datacenters of ziekenhuizen. Tijdelijke generatoren zijn aangewezen bij de ombouw van de bestaande elektriciteitsinstallaties.

 • 50/60 hz omvormers

Wij specialiseren ons in 50/60 omvormers voor walvoeding of aan boord van zeeschepen. Dankzij onze installaties heb je aan boord geen generatoren nodig bij het uitvallen van

 • UPS (onderbrekingsvrije voeding)

Vertrouw op DSG voor het leveren, installeren en herstellen van UPS-installaties in hoogspanningscabines. Deze UPS garandeert een onderbrekingsvrije voeding bij het wegvallen van de netspanning.

Onderhoud en herstellingen midden – en hoogspanningsinstallaties

Voor een optimale bedrijfszekerheid en de verplichte jaarlijkse keuring is het van groot belang om uw midden- en hoogspanningsinstallatie in goede conditie te houden. Regelmatig onderhoud verhoogt niet alleen de betrouwbaarheid van uw installatie, het verlengt ook de levensduur.

 • Frequente onderhoudsbeurt

Schakel onze servicedienst in voor een frequente onderhoudsbeurt van uw installatie. Wij controleren de goede werking van alle vitale onderdelen en reinigen of voeren herstellingen uit waar nodig.

Met een onderhoudscontract zorgen wij ervoor dat uw installatie op elk moment voldoet aan de wettelijke vereisten. Zo bent u altijd volledig vrij van zorgen. Wij zorgen ervoor dat uw installatie probleemloos groen licht krijgt bij elke keuring. Met een onderhoudscontract voor uw installaties kunt u trouwens rekenen op een verlaagde verzekeringspremie.

 • Kritische bedrijfsprocessen

Wij hechten zeer veel belang aan een correct onderhoud van onze installaties. Het uitvallen van een hoogspanningsinstallatie brengt meteen de continuïteit van uw bedrijfsprocessen in gevaar. Mogelijk leidt dit tot zeer zware kosten en omzetverlies.

 • 24/24 paraat voor noodinterventies

Bij pannes en storingen is een snelle herstelling noodzakelijk. Onze serviceteam is 24/24 uur bereikbaar voor dringende interventies. Eén telefoontje naar +32(0)474 240 240 en wij komen meteen langs.

Dankzij onze diepgaande expertise en grote stock aan onderdelen zorgen wij steeds voor een gepaste oplossing. Indien noodzakelijk stellen we tijdelijke installaties ter beschikking.

Hoog- of middenspanning nodig?

Maak uw afspraak voor advies op maat

Enkele realisaties

Wij werken overal waar grote vermogens nodig zijn, van de KMO om de hoek tot de multinational in de Antwerpse haven